Izdane knjige


BOM! SEM.

Pesniška zbirka

 

Bom! Sem. (2019) je druga pesniška zbirka Adama Šuligoja. V njej avtor raziskuje temeljna vprašanja človekove eksistence, pri čemer se ukvarja z življenjsko potjo posameznika, čigar želja po svobodi in samouresničitvi pripelje v neizogiben konflikt z utesnjujočim in resničnim stanjem družbe, v kateri biva.

Pesniška zbirka Bom! Sem.

Pesniška zbirka obsega 50 pesmi, ki sestavljajo dva razdelka. V prvem delu (Bom!) so pesmi vitalistične in odsev mladostnega življenjskega idealizma, kjer lirski subjekt izpoveduje svoje ambicije,  želje in hrepenenja, v drugem delu (Sem.) pa se subjekt sooči s koncem iluzij in s trkom ob resničnost življenja in družbe, ki ga obdaja. 

Avtor z delom zastavlja predvsem vprašanje bralcem: bomo ali smo? Bomo v imenu svobode lastnega duha stopili v boj s svetom zdaj, ko vemo, da je ta boj že vnaprej izgubljen? Ali se bomo temu spopadu vnaprej odrekli in se mu izognili? 

Bo naša družba odraz boja željnih idealistov, ki se (utopično) borijo za spremembe, ali bo to družba sužnjev, ki se v imenu udobja in starosti odreka boju zoper krivično oblast?

Spremna študija: Bomo ali smo? (Valerija Šuligoj, prof.).Cena: 17,00 EUR

Stroški pošiljanja: 3,00 EURSTRANSVET

Pesniška zbirka

 

Stransvet (2018) je pesniški prvenec pesnika Adama Šuligoja. Zbirka je bila po ciklih že objavljena v najpomembnejših revijah za književnost, kot so Dialogi (2011), Sodobnost (2015) in Literatura (2017).  Kanček svojega etra pa sta Stransvetu prepustila tudi Radio Slovenija 1 in Radio Slovenija 3 ARS.

Stransvet pesniška zbirka

Pesmi so napisane v postmodernističnem slogu in prevzemajo obliko Rilkejevih predmetnih pesmi, strniševske asonance in zaporedno rimo.

Avtor oživlja magične predmete, junake, mite in pošasti iz slovanskega (slovenskega, srbskega, ukrajinskega, beloruskega in ukrajinskega) ljudskega izročila in tako pred bralca postavlja oseben,  vendar magičen svet, ki že obstaja v človeku in ga tiho spremlja skozi življenje. 

Za urejenimi osem zložnimi verzi in brezhibno ritmičnostjo bivajo mrak, surovost in brezkompromisna tragika človekovega bivanja. Hkrati pa zbirka ponuja osupljivo lepoto, ki jo iz globin človeka lahko izvabi le čarobna moč poezije.

Pesmi iz Stransveta nudijo celovit pogled v magični svet, ki je nastal v krokarjevem očesu avtorja.

Spremna študija: Valerija Šuligoj, prof.


Cena: 17,00 EUR

Stroški pošiljanja: 3,00 EUR

E-knjigo lahko kupite na Biblosu:  Stransvet.


NAROČILO

Knjigo lahko naročite preko spodnjega obrazca, e-pošte info@amikum.si ali na telefonsko številko 031 530 081.


Plačilo je možno po povzetju, preko UPN naloga ali spletne banke.


KONTAKTNI OBRAZEC